Peter Enkelaar

Bij projectontwikkeling zijn de grote lijnen vaak net zo belangrijk als de details. Met tientallen jaren werkervaring, diepe vakinhoudelijke interesse en flexibele instelling heb ik alles in huis om alle mogelijke soorten projecten op het gebied van vastgoedontwikkeling, stedenbouw en verduurzaming te realiseren.

Van alle competenties die ik meebreng bij het begeleiden van een project, is mijn ervaring misschien wel de meest waardevolle. Die ervaring deed ik op bij diverse werkgevers, in verschillende functies op de meest uiteenlopende projecten. Ik merkte het belang van deskundigheid en nauwkeurigheid, ontdekte dat kwaliteit en snelheid soms best samen kunnen gaan en ik leerde te focussen op details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen.

Van panden tot parken: allround specialist
De verscheidenheid in projecten waar ik aan meewerkte is groot. Ik heb veel ervaring in verbouw, nieuwbouw, en renovaties van assets, veelal in bestaand stedelijk gebied. Ik ontwikkelde woningbouw, utiliteitsbouw en commercieel vastgoed. En ik werkte mee aan de realisatie van openbaar groen, zoals parken en pleinen. Ik mag me op vele terreinen een kenner noemen, in sommige zelfs een specialist.

Herbestemming en verduurzaming
Toekomstgericht bouwen is helemaal van deze tijd: duurzaamheid is in toenemende mate een belangrijke waarde in ontwikkelingstrajecten. Er wordt steeds meer circulair gebouwd en energieneutrale huisvesting is allang geen uitzondering meer. Vanuit professioneel én persoonlijk standpunt hebben dergelijke projecten mijn speciale interesse. Of het nu gaat om herbestemmen van bestaand vastgoed, renovatie van monumenten of het energiezuinig maken van een hele woonwijk: ik draag graag een steentje bij aan duurzaamheidsprojecten in de breedste zin.

Specialismen

  • projectontwikkeling
  • herbestemming
  • transformaties
  • monumenten
“Samen met de opdrachtgever kijk ik naar kwaliteit van de omgeving, het gebouw en de potentiële gebruiksmogelijkheden: zo komen we tot de scherpste projectdefinitie”

Expertises

Herbestemming
Transformatie
Monumenten
Nieuwbouw
Groen